Rukous






Joitain sanoja rukouksesta

Rukous on ihmisen puhetta Jumalalle. Aika itsestään selvää ja noin äkkipäätä mietittynä helppoa ja yksinkertaista. Mutta mutta...
vaikeaksi rukouksen tekee monesti omat ajatuksemme, odotuksemme  ja omat vaatimuksemme. Pitäisi osata rukoilla hienosti ja filmaattisesti.

Joo. Ahistaa jo valmiiksi.

Yksikertaisimmillaan rukous on huokaus Jumalan puoleen. Olet Jumalan luoma, sinun ei tarvitse olla mitää muuta kuin oma itsesi.


Hei! Jumala tässä olen muuta en voi, enkä osaa.


Tietenkin meillä on Raamatun rukoukset käytössämme. Isä meidän, Herran siunaus, kaikki psalmienkirjan rukouksen Raamatusta. Kannattaa tutustua. Aika käyttökamaa kaikki.

On paljon valmiita rukouskirjoja  ja hartauskirjoja. Niihin kannattaa tutustua jos tuntuu että rukoileminen on vaikeaa.

Jumalaa voidaan lähestyä kuiskaten, ääneeti, hiljaisuudessa tai vaikka huutaen ja vaatien. Kaikki on sallittua. Älä arkaile ole vain oma itsesi.

Rukous voi olla pyytämistä, kiittämistä, olemista ja sanomista.

Hiljaisemmillaan rukous on vain Jumalan kasvojen edessä olemista, katsomista ja olemista. Hengittämistä rukouksessa Jumalan rakkautta ja armoa.






Pienen rukoushetken viettäminen:

Luther kehoittaa meitä ensin siunaamaan itsemme Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Tee kenties ristinmerkki. Oikea käsi ylös otsalle, siunaa ajatuksesi. Käsi alas, siunaa sydämesi, käsi vasemmalle ja sieltä oikealle, siunaa kättesi teot.

Kenties sytytämme kynttilän.

Luemme jokusen sanan Raamatusta, ja sitten on märehtimisen vuoro, niin kuin Luther kehoittaa. Märehtiminen on sitä, että hiljaisuudessa pohdimme mitä Raamatun sana tarkoittaa meidän elämässämme juuri nyt, tällä hetkellä. Joskus käytän itse jotain kuvaa tai jotain muuta tekstiä meditaation alustajana. Kannataa kokeilla niitäkin.

Kirkossamme Lempäälän pyhän Birgitan kirkossa on Kristus ristillä alttarimaalauksen sijasta. Muuta ei tarvita meditaation avuksi.

Sitten Lutherin mukaan on kiitosken vuoro ja viimein Isä meidän, Herran siunaus. Näin olemme yksintertaisuudessaan viettäneet rukoushetken.


Ole siunattu


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Marraskuu

Ehtoollisen sakramentti